* Kemik eksikliklerinin giderilmesi, dental implantların uygulanabilecekleri zeminin oluşturulmasını sağlar.
* Çene kemikleri, enfeksiyon, travma veya en sık olarak diş kayıplarından dolayı fonksiyon görememeye bağlı erir. Bu erime, alt çenede arkadan öne, üst çenede önden arkaya seyreder. Dolayısıyla ileri yaştaki insanların alt çeneleri öne gitmiş gibi görünür ve buna pseudoprognatizm denir. Estetik, çiğneme fonksiyonu ve konuşma kabiliyetini olumsuz etkileyen kemik kayıpları, kişinin kullanacağı hareketli protezlerin de yeterince sağlam bir şekilde durmamasına ve ağızda sürekli hareket etmesine sebep olabilir.
* Basit kemik eksiklikleri, “kemik tozu” olarak da bilinen yapay, hayvan, veya insan kaynaklı kemik materyalleri ile giderilebilmektedir. Bu materyaller, kemiğin oluşacağı yerde bir çatı görevi görerek kemik hücrelerinin bölgeye gelmesine ve kemik oluşmasına katkıda bulunurlar.
* İleri düzey kemik eksikliklerinin tedavisi amacıyla kişinin kendi çene kemiğine ait kemik blokları ile ilgili kemik yetersizliği giderilebilmektedir. Bu yönteme, otojen blok kemik greftlemesi adı verilir. Hastanın kendi dokusu ile eksikliği telafi etmek, biyolojik olarak canlı bir kemik dokusunu bölgeye uygulamaya yarar. Bu, kan dolaşımının ve bölgedeki dokunun iyileşme potansiyelinin daha iyi olmasına ve daha yüksek başarı elde edilmesine yardımcı olur. Ayrıca kullanılan ürün, yabancı bir materyal olmadığı için vücut tarafından benimsenme ve bölgeye adapte olabilme yetenekleri daha iyidir.
* Otojen blok kemik greftlemesi yöntemiyle, hiç çene kemiği olmayan hastalarda bile ciddi derecede kemik kazanımı sağlamak ve bu kemiklere implant uygulayarak kişinin yaşam kalitesini arttırmak mümkün olabilmektedir.
* Greftleme işlemlerinin ardından kemik iyileşmesinin sağlanabilmesi için belirli bir bekleme süresine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu süre, 3 ile 6 ay arasında değişebilmektedir.